Hei,

tämän on minun blogini ja kirjoitan tänne kuulumisia Namibian matkalta. Matkaan lähdemme siis huomenna keskiviikkona ja perillä Namibiassa meidän olisi tarkoitus olla kahden välilaskun kautta ja aikaero muutoksineen torstaina puolen päivän aikaan. Matkaan meitä lähtee kolme, minä ja kaksi luokkakaveriani Lotta ja Maija. Esimakua tiiviistä yhteisolosta olemme saaneet viimeisen puolentoista kuukauden ajalta, kun heräsimme todellisuuteen, että opinnäytetyöllämme on hieman kiire. Sitä onkin sitten väännetty päivin ja öin, ja jos ei yhdessä niin puhelimen välityksellä. Joten meidän kolmen elämässä vaihtuu matkan myötä lähinnä ympäristö, mikä on ihan positiivistankin näiden muutaman pakkaspäivän jälkeen.

Kaikkien kiireiden takia matkaan lähtö ei ole ehtinyt vielä jännittää. Ympäristöä sen sijaan on tuntunut jännittävän, ja hyviä ja huonoja (ja jopa muutama täysin asiaton) neuvoja on sadellut. Osasta voi siis ottaa niin sanotusti vaariin, osasta ottamisen jätän ehkä välistä. Englannin kielellä työskenteleminenkään ei ole vielä kauheasti huolestuttanut, vaikka siitäkin on kuulunut muutama epäluottamuslause. On myös arveltu, että paikalliset eivät saa enkustani sanaakaan selvää, mutta siihenkin olen tottunut, sillä niin käy usein myös omalla äidinkielelläni suomalaisten tovereiden joukossa. Ei siis muutosta. Vaviskaa epäilijät, takaisin tullessani suomennan ja kirjoitan englanninkieliset tekstini ihan itse.

Ei tällä kertaa enempää, viimeiset asiat odottavat vielä hoitajaansa. Netin toimivuudesta ja käyttömahdollisuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta kirjottelen tänne mahdollisuuksien mukaan. Ihanaa aurinkoista kevättä kaikille ja nähdään kolmen kuukauden kuluttua. On lähdettävä, että voi palata.

<3:llä Saara

 

"Jos haluat tehdä jonkun onnelliseksi, ole hyvä ja näytä se hänelle.
Jos haluat antaa kukkasen, älä odota, että hän kuolee.
Lähetä se tänään, rakkaudella.
Jos haluat, sanot: rakastan sinua
kotiväelle tai ystävälle
lähellä ja kaukana.
Elämässä veljeni, elämässä.

Älä odota kunnes ihmiset kuolevat,
rakasta heitä juuri nyt ja näytä, että välität.
Tulet itsekin onnelliseksi ja opit antamaan onnea muille.
Älä käy hautausmailla
peittämässä hautoja kukkasilla,
peitä jo nyt sydämet rakkaudella.
Elämässä veljeni, elämässä."

Afrikkalainen runo